Artist

Beeldend kunstenaar Hannie van den Bergh (1964) onderzoekt en verbeeldt, met de middelen van de kunst, de materialen, concepten en fantasieën die onze hedendaagse en toekomstige samenleving scheppen. Haar werk speelt zich af op het kruispunt van kunst, ontwerp, wetenschap en technologie.

Met haar geeëngageerde kunstenaarschap brengt zij bewegingen op gang, waarbinnen de focus ligt op de interactie tussen verhalen, materialen en de menselijke geest. In de vorm van interactieve ontmoetingen (co-creatie) is haar werk een oefening, een ‘zich verhouden tot’, waarin mens en kunstenaar zich verbinden met de dagelijkse wereld en haar toekomst.

Zij wordt met regelmaat uitgenodigd, door nationale en internationale kunstinstellingen, om als beeldend kunstenaar vorm te geven aan toekomst scenarios, creatieve processen en community art projecten. Hannie van den Bergh exposeert en presenteert haar werk op een nationaal en internationaal platform van kunstinstellingen, artist in residencies en wetenschappelijke organisaties.