Expositie Edo Sanpu 2020

Edo Sanpu 2020

Een tentoonstelling over wederzijdse beeldvorming in Nederland en Japan

Van 8 t/m 10 januari 2021 presenteert Stichting Berg & van Dalen de tentoonstelling Edo Sanpu 2020 bij Zone2Source (Het Glazen Huis) Amstelpark, Amsterdam.

Kunstenaars Hannie van den Bergh en Jan van den Berg maakten op basis van hun reiservaringen en ontmoetingen in Japan een reeks kunstwerken over de wederzijdse beeldvorming in Nederland en Japan, in heden en verleden. Dat deden ze in samenwerking met een diversiteit aan Japanse kunstenaars, experts en betrokkenen.

Onder het motto Let’s play – Let’s eat – Let’s see – Let’s meet verbeelden de werken van EdoSanpu2020 de interculturele dialoog tussen twee culturen die evenzeer van elkaar verschillen als dat ze elkaar al eeuwenlang opzoeken.

Let’s play Karuta: een Japans-Nederlands kaartspel, gemaakt met traditionele Japanse houtsnijkunst en westerse letterpress.
Let’s eat Noripan: een community art project over voedsel & tafelmanieren (zeewier & brood/deegproducten).
Let’s see Performance of Nature: een video-installatie over het kijken naar, begrijpen van en omgaan met ‘de natuur’ in Oost en West.
Let’s meet Exformatie: een boek over ontmoetingen en samenwerking tussen kunstenaars uit Nederland en Japan. Het boek Exformatie is tijdens de tentoonstelling te koop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Edo Sanpu 2020 is een initiatief van Stichting Berg & van Dalen en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun van het Matchingfonds Gedeeld Cultureel Erfgoed DutchCulture en de Nederlandse Ambassade in Tokyo.


Reserveren

Naar het zich laat aanzien mogen er vanwege de Covid-19 omstandigheden slechts acht personen tegelijkertijd in de expositieruimte aanwezig zijn. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om van tevoren een tijdslot te reserveren.