Revalideren is leren

cover-revalideren02

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inspiratie voor revalidatieprofessionals

 

Studio HB verzorgde de vormgeving van het boek en alle overige uitingen.

Het ene moment nog de zelfverzekerde sporter, manager of automonteur, het volgende moment de patiënt in een vreemde zorgomgeving. Het ene moment nog met twee benen in de maatschappij, het volgende moment onderdeel van een zorgsysteem. Wat heeft iemand die geconfronteerd wordt met nieuwe fysieke mogelijkheden van dat zorgsysteem nodig om zijn eigen plek in de maatschappij te blijven innemen? En wat vraagt dit van jou als revalidatieprofessional en van de revalidatiesetting waarin je werkt?

Revalideren is leren geeft een frisse kijk op revalidatie. Het gaat over de kracht van opleiden en daagt je uit om je zorgbril te verwisselen voor een leerbril. De principes die ten grondslag liggen aan de manier waarop mensen leren zijn in dit boek vertaald naar de revalidatie. Deze leerprincipes bieden een nieuw perspectief en concrete handvatten om tijdens het revalideren te focussen op het leerproces van een revalidant. Met als uitkomst een revalidant, die geleerd heeft hoe hij op zijn eigen manier en op basis van zijn eigen keuzes kan blijven meedoen in de maatschappij. Daarnaast biedt het boek aanknopingspunten om revalideren op basis van leerprincipes te gaan organiseren en met een kleinere organisatie en minder, vierkante meters revalidanten effectiever te laten revalideren.

De ideeën in dit boek bieden een nieuwe richting van denken over revalideren. Door het leerproces van een revalidant centraal te stellen, schetst dit boek het verschil tussen – uit handen nemen – en -in handen geven -.

“In een inspirerend en helder betoog schetst Inge Vuijk fraaie aanknopingspunten voor de broodnodige transitie van de revalidatie in de nabije toekomst. Revalideren is leren is een rijk boek met informatiewaarde voor velen, van patiënt tot professional, beleids-makers en opleiders.”

Prof. Dr. N. (Nico) L.U. van Meeteren  Directeur Innovatiegebied Levenslang Gezond, TNO; Hoogleraar fysiotherapie, Fysiek Functioneren met Chronische aandoeningen, UM-MUMC+

www.revaliderenisleren.nl

ISBN 978-90-822153-1-1

Prijs:  € 29,95 (incl. verzendkosten binnen Nederland)

Te bestellen via: inge@rehabacademy.nl